Чорбаджийски наля още масло в огъня: Не бях щастлив в ЦСКА, вадеха ме от състава без обяснение

С идването на Любо Пенев получавах по-малко шансове за изява, твърди защитникът

Спорт
14:27 - 03 Октомври 2019
3648
Чорбаджийски наля още масло в огъня: Не бях щастлив в ЦСКА, вадеха ме от състава без обяснение

Българският национал и настоящ футболист на румънския гранд Стяуа - Божидар Чорбаджийски, призна как се е чувствал по време на престоя си в ЦСКА и защо се надява да бъде откупен от червените, които го изпратиха отвъд Дунава под наем. В последните размирни дни в Борисовата градина, Чорбаджийски, който е юноша на армейците, наля допълнително масло в огъня. 24-годишният софиянец призна в интервю за Блиц, че е амбициран да се наложи в Стяуа, който се състезава под името ФКСБ, и да продължи развитието си зад граница.

"Чувствам се добре в Букурещ, животът е доста сходен като този в София. Знам за какво съм дошъл във ФКСБ. Тренирам здраво, по цял ден съм в базата. По два пъти на ден имаме занимания. Тук условията са невероятни, предлагат ни всякакви удобства, дори и басейн има. След дебюта ми, който беше при загуба с 0:4 и червен картон за мен, нямам записан мач за първенство, но преди дни играх за Купата. Имам нужда от такива двубои. Истината е, че тук гледат на теб като наемник. Дошъл съм за четири месеца. Чакам си шанса, засега отборът върви добре", сподели Чорбаджийски.

"Дано платят на ЦСКА и да залагат редовно на мен. Ако ме купят, ще гледат по друг начин на мен. Не се надценявам, не съм в Букурещ да отбивам номера, но просто на този етап такава е картинката. В България се тръби, че съм резерва и търкам пейката в Стяуа, че нищо не става... Но всъщност много малко хора, които се интересуват от мен и от футбола, знаят колко време е нужно да се адаптираш. Едва ли има някой, който е дошъл и веднага е заиграл. В момента не се гледа на мен като основен футболист, а на играч, който може да свърши работа. Надявам се и да се върна в националния отбор - най-голямата сцена за всеки футболист. На този етап не мисля за завръщане в България, освен ако не се наложи, допълни защитникът.

Той призна, че е имало вариант да остане на "Армията", но нещата не са се развили добре.

"Към края на трансферния прозорец бях принуден да говоря с ръководството на клуба и да поискам промяна, защото не бях щастлив. Радвам се, че откликнаха на молбата ми. Още от момента, в който уведомих ръководството, че имам желание да изляза в чужбина, ми казаха, че някой трябва да плати. Дани Ганчев ми се обади един ден и ми каза, че има предложение за мен и ме попита дали съм доволен от условията, които ми предлагат от ФКСБ. Разбрахме се. Това, което ми предложиха, беше добро за мен. Оставаха 12 дни до края на трансферния прозорец и не бях сигурен дали ще дойде друга оферта и реших да приема тази на румънския гранд. ЦСКА ме преотстъпи с опция за откупуване. Иначе договорът ми с ЦСКА е за още две години и половина.

На "Армията" не се чувствах щастлив, защото не играех. С идването на Любослав Пенев започнах да получавам по-малко шанс. Доиграх сезона, останахме на точка зад Лудогорец и беше много кофти, че не станахме шампиони. После по време на подготовката Люпко Петрович ми казваше, че съм основен футболист и ще се разчита на мен. И след два мача без обяснения ме вадеха от групата.

Последните месеци не бях щастлив в ЦСКА. При положение, че бях капитан и национал, и в един момент дори не попадам в групата", откровено признава Божидар Чорбаджийски.

"В един момент никой нищо не ми казваше, никакво обяснение за статута ми. Нямаше комуникация между мен и треньорите. Аз обаче продължавах да тренирам усърдно, чаках два месеца да видя за какво става въпрос. Но повече не исках да си губя времето. Гардът ми падна просто, не бях щастлив и беше нормално да потърся промяната. Благодарен съм, че ме пуснаха в Румъния. Желая само успехи на ЦСКА - клубът, който е в сърцето ми. Това, което съм, го дължа изцяло на ЦСКА. Те ми дадоха шанс да се развивам години наред. Без ЦСКА нямаше да бъда това, което съм в момента. И съм абсолютно признателен на ЦСКА още от дете. Клубът ме е възпитал, създаде ми манталитетът на победител. За мен ЦСКА е начин на живот. Боли ме, че отборът изостава на 8 точки от Лудогорец, много са. Но ЦСКА има шанс за титлата, още нищо не е решено. Предстоят много мачове. Въпросът е психологически - момчетата да се отърсят по-бързо след загубата от Берое. Дано влязат в победна серия. ЦСКА и Стяуа са големи отбори, с уникални фенове. И рано или късно двата клуба ще се върнат там, където им е мястото - на върха. За бъдещето на ЦСКА не се притеснявам и знам, че го чакат само светли дни. На "Армията" ще намерят път да се върнат там, където трябва", заяви Чорбаджийски, който през 2016-та вдигна с ЦСКА последното отличи, влизало в клубната витрина - Купата на България.