ЧРД! Дъстин Хофман чукна 86

Геният е носител на два "Оскара"

Шоу
15:46 - 08 Август 2023
3571
ЧРД! Дъстин Хофман чукна 86

Трудно е да се повярва, но великият Дъстин Хофман, събрал огромния си актьорски талант в тяло от 160 сантиметра, днес става на завидните 86 години!

Дъстин Хофман е роден на 8 август през 1937 в Лос Анджелис. Първоначално е студент в местната консерватория. После преминава през театралната школа в Пасадена, Калифорния и актьорското студио на Елиа Казан и Ли Страсбърг в Ню Йорк. По време на следването си работи като сервитьор, гардеробиер, болногледач в психиатрична клиника.

Първата си голяма роля в киното прави в "Абсолвентът" (1967 г.). Тя е трамплин в кариерата на Хофман.

През цялата си кариера Хофман е воден от чувството за борбеност и жаждата за победа. Бунтарският му характер намира своята изява в забележителни роли.

През 1979 г. Хофман получава първия си „Оскар“ за брилянтното си превъплъщение във филма „Крамър срещу Крамър“. Девет години по-късно идва поредното признание – вторият "Оскар", този път за "Рейнман" (1988 г.).

Запомнящи са ролите ме в "Зараза" на Волфганг Петерсен и "Сферата" на Левинсън, капитан Хук в "Хук" на Стивън Спилбърг, "Слипърс" на Левинсън,Жана д’Арк на Люк Бесон, комедийното изпълнение в "Запознай ме с вашите", "Пътят към Невърленд" и още много други.

"Ако не споря, ако не се бунтувам, филмите ми щяха да бъдат по-различни. Не казвам по-лоши или по-добри, но сигурно е, че щяха да бъдат много по-различни", казва великият актьор.