Цветан Василев предаде всички

Собственикът на КТБ ругаеше подчинените си, отсече Бисер Лазов

Новини
13:00 - 27 Март 2019
2859
Цветан Василев предаде всички

Банкерът Цветан Василев предал всички хора, които работили за него. Това каза в съдебната зала основният свидетел на прокуратурата Бисер Лазов, който дава показания по делото КТБ.

"Целият живец съм си дал за Василев, нямам неизпълнена задача. И като видях, че той няма намерение да се върне, отрече се от всички и имайки понятие за щетата, моето лично убеждение беше да спра да изпълнявам всички негови нареждания, да информирам всички власти", посочи Лазов.

Той беше категоричен, че никога в кабинета на Василев в КТБ не е виждал Делян Пеевски. Там бил само адв. Лазар Карадалиев, който през юли 2014 г. дошъл с екипа си и с охрана и седнал в кабинета на Василев. Няколко пъти Лазов повтори, че отношенията на банкера с най-близкото му обкръжение били на основата на доверието.

Обиди и ругатни пък белязали взаимоотношенията между собственика на КТБ Цветан Василев и подчинените му в лицето на изпълнителни директори в банката през 2012 - 2014 г, добави пред специализирания съд един от свидетелят по делото за фалита на банката.

Разпитът на Бисер Лазов започна вчера и ще продължи през април. Той е бил дясна ръка на банкера, който от 2014 г. се крие в Сърбия от българското правосъдие. Днес в залата Бисер Лазов говори за дейността на банката в периода от 2012 г. до затварянето ѝ през 2014 г., както и за личните отношения между Цветан Василев и директорите на КТБ.

Очаквайте подробности