Цветанов: Атаката дойде от Русия

Бившият депутат обясни като случайност, че апартаментите и гаражите са купени от Симеон Велков

Политика
21:29 - 29 Март 2019
4507
Цветанов: Атаката дойде от Русия

Бившият лидер на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов разкри, че смята Русия за основен инициатор на атаката срещу него в контекста на разразилия се "Апартаментгейт".

"Предположението за руска връзка - да. Аз бях единственият политик, който я е назовавал конкретно за хибридни атаки", заяви той в ефира на БНТ.

Иначе Цветанов каза, че не се чувства наказан от Бойко Борисов. Оставката на довчерашния председател на парламентарната група на ГЕРБ е морален акт и разумно решение, каза самият той тази вечер в "Панорама".

"Не се чувствам наказан, защото няма кой да ме накаже", каза Цветанов. "Направих това, което трябва. Подписът е мой, решението е мое. Разумът надделя, не емоцията".
Той подчерта, че решаващ за окончателното решение бил разговорът със съпругата му, а не с премиера.

"Когато не си направил нарушение.. не трябва да чувстваш никакво угризение", каза Цветанов. И обвини опозицията в "компроматно поведение". 

Покупката на апартамента си той нарече "изцяло прозрачна сделка", при която "съм искал да се придържам към спазването на закона".

"Аз съм почтен човек и мога да го гарантирам с действията си...Не съм направил никакво нарушение и не виждам проблем", заяви №2 в ГЕРБ, който ръководи предизбория щаб на управляващата партия.

Цветанов обясни като случайност, че заменените от него апартаменти и гаражи са купени от Симеон Велков. Последният споделил с него, че търси да си купи апартамент, защото чакал да му се роди дете.