Д-р Брънзалов: Всеки има право да решава за ваксинирането

Новини
11:20 - 22 Септември 2021
4619
Д-р Брънзалов: Всеки има право да решава за ваксинирането

Ваксинирането не трябва да бъде задължително, каза в интервю за Нова телевизия д-р Николай Брънзалов, заместник-председател на Управителния съвет на Българския лекарски съюз. Според него ниското ниво на ваксинация у нас е резултат от разединението относно имунизацията и коронавируса като цяло.

„Като всеки вирус, той си търси варианти, за да може да съществува и да пенетрира колкото се може повече в обществото. За да не се случи това, трябва да направим така, че той да премине през колкото се може по-малко хора. Всеки има право обаче да решава – аз съм категорично против всякакви задължения, защото задълженията водят до още по-голяма съпротива. Аз разбирам обществото - в него се е събрала голяма доза гняв. Всички тези рестриктивни мерки водят до създаване на още по-голям дискомфорт на всеки един от нас", каза заместник-председателят на УС на БЛС.

Според проучване на "Галъп интернешънъл", оповестено вчера, 45 на сто от българите заявяват, че не са се ваксинирали и няма да го направят. Около една пета от пълнолетните българи вече са напълно ваксинирани, а още толкова декларират, че ще го направят.