Дънов : Нов континент се издига от Тихия океан

На него ще е истински земен рай

Мистика
17:23 - 07 Юли 2019
20206
Дънов: Нов континент се издига от Тихия океан

В поредица беседи пред свои последователи Създателят на Бялото братство Петър Дънов предрича появата на нов континент на Земята, както и потъване на голяма част от сегашната суша. Новият континент ще се разпростира между Азия и Америка, където днес се намира Тихият океан. Той ще прилича на райска градина, а хората, които се заселят на него, ще се водят от принципите на любовта, братството и сътрудничеството. Няма да има болести, бедни и богати.

Учителя обяснява издигането на нова суша с вековното противопоставяне, войни, кръвопролития и подчинение на парите. „Понеже цялата земя е оцапана и по нея няма и една педя, на която да не се е проляла човешка или животинска кръв, а и ние живеем върху костите и остатъците на миналите култури преди нас, за идващата Шеста, светеща раса се създава нов континент с абсолютно чиста земя и вода. Новият континент ще се образува между Азия и Америка и ще се издигне от водите на Великия океан. Островите, на които сега живеят японците, ще бъдат върховете на планините на новия континент, които ще достигнат повече от 9 000 метра височина“, пророкува Петър Дънов.

Пред своите ученици Учителя очертава новия континент като прекрасно място: „Този континент ще се покрие с най-хубавите извори. Той ще бъде с планински местности. Земята под Тихия океан е скрита. Тя ще излезе над водата, това ще е шестият континент, по-голям и чист от сегашните пет. Новият континент може да се съедини с Америка и със Сибир. И тогава Америка ще се увеличи към Великия океан. Ще останат големите гори на Америка, където човешки крак не е стъпил. Дето се явяват тук-таме островчета по Великия океан, това ще бъдат върховете на планините на бъдещия континент“.

Пророчеството на Петър Дънов за новата суша, която ще се издигне от дъното на Тихия океан е много конкретно като време, причини и последици. Учителя казва, че огромните геоложки промени на Земята, глобалното затопляне, духовните и обществени промени се предизвикват от Слънцето: „От Слънцето се дирижира как трябва да се преустрои Земята, кое място да се издигне и кое да потъне. Единственото нещо, което ще остане от света, който виждаме около нас, са месецът, звездите и Слънцето“. Към това пророчество Дънов допълва: „На Слънцето и Луната също ще настъпят промени. Този живот си отива, за да стори път на новия. Материята ще се измени. От Слънцето идват грамадни магнетични течения, които повдигат континента и го озонират“.