Дават на съд таксиджийка за предложен подкуп на полицай в Пловдив

КАТ взе книжките на шестима колеги на таксиметровата шофьорка

Крими
12:26 - 22 Септември 2020
1271
Дават на съд таксиджийка за предложен подкуп на полицай в Пловдив

Под надзора на прокуратурата е започнато бързо производство срещу водачка на такси от Пловдив, предложила на проверяващите пътни полицаи подкуп.  Шестима от водачите на таксита останаха без книжки заради неплатени глоби.

Служители на областната дирекция в Пловдив извършиха 237 проверки на водачи на таксиметрови коли. Констатираните нарушения по Закона за движение по пътищата са 115. Съставени са 33 акта за установяване на административно нарушение и 55 глоби по фиш. В 6 от случаите водачите са преминали при забраняващ сигнал на светофарната уредба, а 8 са шофьорите, говорили по мобилен телефон по време на управление без наличието на устройство, позволяващо използването му без участие на ръцете. 7 от проверените водачи на таксита не са използвали обезопасителен колан, 8 са актовете с които са констатирани нередовни пътни документи. 4 акта са съставени на водачи, чиито превозни средства са били в неизправност, а само един от проверените автомобили е бил без ЗГО. 12 са съставените актове за други нарушения по ЗДвП.

Служителите на реда са констатирали и водачи, които не спазват пътни знаци и извършват неправилни маневри. За нарушенията са съставени 13 глоби с фиш. 18 са фишовете за неправилно спиране и престой. Две са нарушенията, при които има установен са неправоспособен водач и водач, управлявал без поставени регистрационни табели. В 20 от случаите са констатирани различни технически неизправности по автомобилите, за което са съставени актове. По време на проверката 9 от лицата, управлявали превозни средства са били без обезопасителен колан. В 27 от случаите проверени водачи и пътници са били с неизрядни документи. За констатирани нарушения, свързани с неспазване на пътни знаци и извършване на неправилни маневри са съставени 43 глоби по фиш. В хода на проверките са съставени и 28 фиша за неправилно спиране и престой, съобщава Трафикнюз.