Дебора поиска 10 г. затвор за касапина Георги

Момичето не вярва да чуе самопризнания

Крими
17:24 - 26 Юни 2024
2122
Дебора поиска 10 г. затвор за касапина Георги

Трето заседание по делото „Дебора“. Районният съд в Пловдив разпитва и последните свидетели в процеса, след което ще премине към експертизите и ще изслуша вещите лица, които са ги изготвили.

Дебора Михайлова влезе в съда с намерение да даде подробни показания. И отново заяви, че ще поиска най-тежкото наказание - 10 години затвор. Не вярва, че Георги Георгиев ще каже истината.

Георги Георгиев ще даде обяснения последен, заяви защитата му. Решението от преди дни на Административния съд в Стара Загора, че неправомерно е бил задържан е основание да поиска Георгиев да бъде освободен с по-лека мярка. 

Според прокуратурата актът на съда в Стара Загора се отнася до първоначалния арест, а не за задържането му по съдебния процес.  

Георгиев е обвинен в нанасяне на 18 порезни рани с макетно ножче, вследствие на което Дебора получи 400 шева, както и в насилствено подстригване на косата ѝ и отправени нееднократни заплати за убийство. Делото се гледа при закрити врата, за да не се разгласяват факти от интимния живот на двете страни.