Делян Добрев: Асен Василев се вози в личната кола на шефа на "Лукойл"

Джендърменът "Ники трябва да пътува" ме обвинява, че съм искал заедно с Пеевски да ги фалирам, избухна депутатът от ГЕРБ

Политика
17:00 - 16 Септември 2024
4270
Делян Добрев: Асен Василев се вози в личната кола на шефа на "Лукойл"

Джендърменът "Ники трябва да пътува" днес пак се обяснявал за "Лукойл". Обвинил ме, че съм искал заедно с Пеевски да ги фалирам... Това не е Ники, той не може да я измисли тази глупост - така му шептят от Москва! Това написа във Фейсбук депутатът от ГЕРБ и председател на Комисията по енергетика в Народното събрание Делян Добрев.

Ето какво още коментира той по темата:

"Както винаги, Ники пръв споделя руските опорки. Докато беше премиер, така им сервилничеше, че изпреварваше дори прессъобщението на "Лукойл".

Не бих си хабил перото с него, но смятам за важно да припомня на ДБ (ПП вече нямат избиратели) фактите хронологично:

1. Асен Василев се вози през почивните дни в личния автомобил на Александър Величков - шефа на "Лукойл" за България. Има данни за това в службите и последния си призна в парламента.

2. Дни по-късно, Асен Василев заплаши да блокира санкциите на ЕК срещу Русия ако не ни дадат дерогация. Тоест, ако не ни дадат да продължим да купуваме руски петрол, България ще наложи вето върху санкциите.

3. Това принуди ЕК да направи изключение и България стана единствената държава в ЕК с излаз на море, която продължи да купува руски петрол.

4. България не само продължи с руския петрол, а увеличи тройно броя на барели руски петрол - от 15 млн барела на година преди войната до 45 млн барела.

5. ПП блокира многократните опити на ГЕРБ и ДПС да прекратят дерогацията. Премиерът Николай Денков заплашваше с оставка при всеки опит да се нарушат руските интереси.

6. Гореописаните действия на Асен Василев и Николай Денков генерираха 5 796 749 877 USD (5,8 милиарда) за режима на Путин. Сметката е съвсем точна, защото стъпва на официални данни.

Благодарение на натиска на ГЕРБ, от 01.01.2024 дерогация няма и България не е закупила и един барел руски нефт. Каква е равносметката?

1. "Лукойл" нито е фалирал, нито ще фалира

2. Няма освободени хиляди работници от нефтохима

3. Горива има на корем

4. Цените са по-ниски

5. Горивата са по-качествени, защото се правят от по-качествен нефт

6. Рушветите към ПП спряха или намаляха драстично

Уважаеми избиратели на ДБ, прогледнете за фактите!

Пак ли ще вкарате Денковците и Асенвасилевците във властта?

P.S. България продължава да купува руски газ, само че през посредници. Булгаргаз е фалирало дружество", пише Добрев.