Делян Пеевски: Избори "две в едно"? Всичко е в ръцете на ПП-ДБ

Този вариант не е добър, няма нужда да тласкаме държавата към криза, заяви депутатът от ДПС

Новини
10:57 - 09 Февруари 2024
3545
Делян Пеевски: Избори "две в едно"? Всичко е в ръцете на ПП-ДБ

"Този вариант не е добър за България, но всичко е в ръцете на ПП-ДБ. За ДПС е добре, ние сме готови, но за мен не трябва да тласкаме държавата в тази криза. Таман взе да излиза от проблемите, които се наслоиха за двете години на служебни правителства. Колегите от ПП-ДБ трябва да се овладеят, да си изпълнят това, които е записано за Министерството на външните работи" - така лидерът на групата на ДПС в парламента Делян Пеевски коментира прогнозата за избори "2 в 1" на Бойко Борисов.

По-рано днес лидерът на ГЕРБ Борисов заплаши с двойни избори през юни - парламентарни и европейски, ако ПП-ДБ държат да вземат външното министерство след ротацията. Пеевски бе категоричен за ведомството: "То е на ГЕРБ".

"Ако някой счупи сглобката, това ще е ПП-ДБ", коментира Пеевски. На въпрос дали съдебната реформа и смяната не регулаторите не тежи повече той отговори: "За нас тежи и затова казах - в името на България сме готови това да не се случва, но ПП-ДБ трябва да се овладеят и да разберат, че не може да се случва каквото поискат и както поискат, и да се научат, че писаните неща трябва да се спазват".

Запитан дали е възможно едно министерство да счупи сглобката, Пеевски обясни: "Не мога да си го обясня. Ако ще търсим просто на някого работа, да си сменят някой техен министър в друго министерство и да го назначат на работа".

"Призовавам ги да седнат заедно партиите, които са направили това правителство. Нали всички министерства са на ПП, премиерът е на ПП, господин Борисов и ГЕРБ имат вицепремиер и едно министерство. Не мога да го разбера това силно желание да им се вземе едното министерство. Аз смятам, че ПП-ДБ имат цялата власт в държавата. Просто трябва наистина да седнат, да се успокоят и да продължи това евроатлантическо мнозинство", каза депутатът.