Дения Пенчева снима на черга на 150 години

Новини
16:31 - 11 Април 2022
3891
Дения Пенчева снима на черга на 150 години

Певицата Дения Пенчева представя днес новия си сингъл "Кемене". Стилът е поп с фолклорни мотиви. Музиката е съчетание от народната песен „Кемене ми дрънка“ и авторско произведение на Алекс Нушев, един от най-добрите композитори на етно музика в България. Текстът е народен.

„С този проект продължавам начинание, което започнах преди няколко години – да изпълнявам фолклора с модерни интерпретации. Целта ми е да достигна до младото поколение. Смятам, че това трябва да е бъдещето на нашата музика – да правим съвременни неща, но да не бягаме от корените си“, казва Дения.

Видеоклипът на "Кемене" е модерен и много раздвижен. Заснет е от Стефан Маринов и Петко Андонов от Buddubbaz Tape Company. Снимките са реализирани в бившето читалище „Братя Миладинови“ в Княжево, където има въртяща се сцена. Върху нея екипът изградил специални декори в 3 сета. Във видеото е заснета и черга на 150 години, тъкана от пра-пра бабата на певицата - реликва, която носи късмет на цялото семейство.

Дения, която има собствена модна марка, винаги сама прави стайлинга си за клипове. Този път е заложила на по-провокативни визии. „За този проект действах смело, защото смятам, че в шоубизнеса трябва да провокираш, за да те забележат. Работих с изяло нов екип, около 20 човека се трудихме по създаването на КЕМЕНЕ. Облякох се така, както се обличам в реалния живот като млад човек, но не си го бях позволявала за фолклорни видеа. Рискувах и се надявам да спечеля“, обобщава с усмивка певицата.

Фотограф: Георги Малев