Денков: Габриел трябва да е изпратила Меморандума на Борисов

Има смисъл кабинетът да съществува, убеден е премиерът

Топ
17:58 - 21 Февруари 2024
2775
Денков: Габриел трябва да е изпратила Меморандума на Борисов

Получихме ясни и подчертани поздравления, за това, което направи правителството като реформи през последните 8 месеца. Той каза, че в цяла Европа се виждат тези успехи и специално подчерта, че това се надява да продължи и през следващия период. Това заяви в Париж премиерът акад. Николай Денков след срещата си с френския президент Еманюел Макрон. 

"Франция е готова да работи с България за изграждане на общ капацитет в нашата отбранителна индустрия по технологии, от които има нужда днес, но и от технологии, от които ще има нужда утре", каза министър-председателят. 

"Меморандумът е входна точка за разговори и преговори. Ние трябва да се фокусираме върху реформите - попълване на състава на антикорупционната комисия, промени в закона за съдебната власт, запълването на регулаторите. Как ще работят регулаторите ще е определящо за бизнес средата в България и как ще живеят хората", посочи Денков. 

Текстът на меморандума беше изпратен няколко часа предварително на Мария Габриел, предполагам, че тя го е изпратила предварително на Борисов и другите лидери, подкрепящи правителството, заяви Денков по повод твърденията, че документът е изненадал ГЕРБ-СДС и ДПС.

"От декември има липса на напредък точно по реформите, които сме поставяли в основната на развитието на страната и заради които съставихме това правителство. Целта на този меморандум е да върне фокуса точно върху тези реформи и приоритети", каза премиерът.