Депутат на ПП нападна ГЕРБ за Изборния кодекс

Политика
12:43 - 21 Ноември 2022
1989
Депутат на ПП нападна ГЕРБ за Изборния кодекс

"Ние считаме, че Изборният кодекс в настоящия си вариант работи добре. Само от техническа страна нещата биха могли да се подобряват", заяви Рена Стефанова, депутат от "Продължаваме промяната" (ПП).

"Не е сериозно да се твърди, че в рамките на една седмица, който е да юрист, би могъл да прегледа и даде предложения за промени в Изборния кодекс, така че да работи в полза на обществото, а не в интерес на определени политически субекти", каза Стефанова.

"Това е изкуствено вдигане на проблем, за да се омаловажи случващото се с Изборния кодекс. Няма проблем да го покажем документално.

Нека ГЕРБ да покажат документ, от който е видно, че не е прекратен. Толкова лъжи се казаха от ГЕРБ, правят внушения. Няма риск за националната сигурност, дори не се е стигнало до официален документ и тя нямат претенции спрямо нас", заяви депутатът.

В края на юни Рена Стефанова се споразумя с прокуратурата по дело за катастрофа, при която причинила средна телесна повреда на жена, пресичаща на пешеходна пътека. Споразумението е одобрено от съда и е равнозначно на влязла в сила присъда.

Така Стефанова получи условно наказание от 3 месеца с 3-годишен изпитателен срок. Шофьорската й книжка бе отнета също за 3 месеца. Присъдата на Стефанова, обаче, не пречи тя да е парламента...