Депутатите на Доган пиха кафе при майката на Карадайъ

Баба Айше Карадайъ има семеен хотел с пари по САПАРД

Политика
16:50 - 05 Август 2024
4780
Депутатите на Доган пиха кафе при майката на Карадайъ

Част от народните представители, които бяха изключени от парламентарната група на ДПС, както и някои общински лидери се отбиха на чаша турско кафе не къде да е, а при майката на бившия председател на партията Мустафа Карадайъ.

Баба Айше ги почерпи в небезизвестния семеен хотел „Аркадия” в Борино, който храни фамилията на Карадайъ още от времето на Тройната коалиция. За трогателната среща с депутатите информира фейсбук страницата на ДПС – пресцентър. Там беше публикувано следното съобщение: 

„На традиционно кафе при баба Айше, майката на бившия председател на ДПС Мустафа Карадайъ, преди официалната част на общинския празник на Борино. Тя се обърна към гостите с думите "Бъдете единни под ръководството на д-р Ахмед Доган и пазете целостта на ДПС."

Въпросният семеен хотел, пред който народните избраници охотно позират, е построен с европари.

Проектът е одобрен още през 2003 г. Финансирането е по предприсъединителната програма САПАРД, а отпуснатата субсидия е 146 768 лв. Получател на средствата е била майката на Мустафа Карадайъ – Айше.

Случаят нашумява през 2009 г., когато имаше проблеми с програма САПАРД и бяха разсекретени документи с финансирането на хотели по нея.

По това време Мустафа Карадайъ е зам.-шеф на Агенцията за следприватизационен контрол.

Случаят беше припомнен отново в медиите през 2019 г. покрай скандала с къщите за гости. Освен Карадайъ по схемата по САПАРД бяха подпомогнати и други кадри на ДПС с хотели и яхти индиректно. Все още обаче няма публична информация какви са резултатите от тогавашната проверка.