Десетки полицаи протестираха пред МВР (СНИМКИ)

Новини
15:21 - 05 Юли 2020
1103
Десетки полицаи протестираха пред МВР (СНИМКИ)

Десетки полицаи се събраха на протест в градинката пред църквата "Св. Седмочисленици" до сградата на МВР навръх професионалния празник на ведомството, с поредно искане за справедвило увеличение на заплащането.

Полицаите поставиха конуси в градинката до МВР, около които застанаха. По думите им тези конуси са, за да бъдат спазвани противоепидемичните мерки и след това участниците в този протест да не бъдат глобени от РЗИ-София.

Те настояха за промени в Дирекция "Правно-нормативна дейност", защото според полицаите тя от години не върши качествено своята работа и са необходими промени. От Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) заявиха, че служителите на реда са потърпевши от невъзможността на дирекцията да предложи на ръководството на министерството решение на проблеми, които засягат пряко професионалните им и икономически интереси.

"Служителите на терен, които реално работят и дават резултатите на това министерство, стават заложници на правни норми, които пречат за социалния диалог. Пречат за това служителите да получават това, което всъщност са си изработили", коментира пред агенцията зам.-председателят на СФСМВР Вергил Христов.