Деси Атанасова: ГЕРБ и ДБ са гръбнакът на бъдещото управление

Нямаме идеологически противоречия с десните, увери ексшефката на герберите в парламента

Топ
11:46 - 17 Октомври 2022
1317
Деси Атанасова: ГЕРБ и ДБ са гръбнакът на бъдещото управление

Логично е гръбнакът на бъдещо управление да са ГЕРБ и „Демократична България“. Това каза острието на ГЕРБ Десислава Атанасова пред Би Ти Ви.

"Ние сме за евроатлантическия път на България. Позицията по отношение на еврозоната, позицията по отношение на фискалната политика и публичните финанси, позицията по отношение на диверсификация и ред други теми, които в никакъв случай не мога да кажа, че ние с „Демократична България“ идеологически имаме някакви противоречия. За сметка на това те предпочитат да водят разговор и не само, а да управляват със своя антипод“, обясни Атанасова.

Тя коментира и думите на Ивайло Мирчев от ДБ.

„Спекулации са твърденията, че не са получили подкрепа в зала за съдебната реформа и че всъщност това е по-скоро фасада. ГЕРБ е единствената партия в мандата с премиер Борисов, която направи промяна в Конституцията в частта съдебна реформа. Христо Иванов беше министър в това правителство. Тогава управлявахме с „Реформаторския блок“ и правилата, по които беше избран главният прокурор, са правилата на Христо Иванов. Може би не беше лошо да попитате и как виждате бъдещата съдебна реформа, защото като че ли в обществото единствено и само „Демократична България“ си лепят етикет на ревера - ще правим съдебна реформа, но дали някой е чел техните предложения за съдебна реформа?“, каза Атанасова.

Според нея ако зависи от ГЕРБ България ще има редовно правителство.

„Ние сме заявили, че с всички сме готови на конструктивен диалог. Това, че някои не разчитат обществените нагласи, че не разчитат вотът на хората, е за тяхна сметка“, добави тя.