Деси Атанасова: Петков е пълен безхаберник , гони чистачки и готвачи

Острието на ГЕРБ смята, че премиерът се крие зад външно министерство

Политика
22:43 - 29 Юни 2022
6794
Деси Атанасова: Петков е пълен безхаберник, гони чистачки и готвачи

"В никакъв случай на пленарната зала не стана ясно как се вземат решенията. Оставаме с убеждението, че те се взимат в нарушение. Кирил Петков се опитва да се скрие зад служители на външно министерство и зад някакви доклади". Това коментира председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова след закритото заседание на Народното събрание тази вечер, на което премиерът Кирил Петков беше изслушан за изгонването на 70-те руски дипломати.

"Оказа се, че от 37 служители, за които ДАНС е сигнализирала министър-председателя, че следва по чл. 9 на Виенската конвенция да бъдат отзовани, само 20 са дипломати. Останалите са някакъв персонал - готвачи, чистачи, фризьори, градинари... Това е просто безпрецедентно безхаберие", допълни Атанасова и попита Петков останалите изгонени с какъв статут са. И в сигурността са аматьори, добави тя.

"Аз лично видях една добре свършена работа, за която трябва да благодарим на службите и външно министерство, защото е защитена българската национална сигурност. В парламента не можем да се занимаваме с разследвания, особено що се отнася до шпионска или друга дейност", заяви своята позиция съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов.