Дежа вю: Вини Джоунс хвана Газа за топките

Двамата направиха шоу, пресъздавайки момент от футболната им кариера от далечната 1988-ма

Новини
15:13 - 20 Септември 2019
15488
Дежа вю: Вини Джоунс хвана Газа за топките

31 години по-късно Вини Джоунс отново хвана Пол Гаскойн за топките. Двама от най-големите ексцентрици в английския футбол възпроизведоха една случка от преди три декади.

Тогава, по време на мач между Уимбълдън на Джоунс и Нюкасъл на Газа, бранителят демонстрира нагледно част от мръсния си арсенал, който ползваше по време на професионалната му кариера.

В момент, в който съдията не го гледа, Вини Джоунс стисна Гаскойн за топките, като бъдещият национал на Англия примря от болка.

Години по-късно двамата се срещнаха на една церемония и Вини, подсетен за случката, реши да пресъздаде онази картина от футболния терен. Газа, естествено, се включи с пълна сила в купона, като и двамата демонстрираха гримасите от 1988-ма.

31 години по-късно Пол Гаскойн е руина, превърнал се в такава от алкохола и наркотиците, често е в полезрението на папараците и жълтите медии, показващи нагледно на какво прилича в момента един от най-големите таланти на Англия в последните години.

Вини Джоунс е на другия полюс - бившият член на Лудата банда от Уимбълдън, с която нашамариха Ливърпул на финала за Купата на Англия през 88-ма, се снима във филми и има няколко зад гърба си.

Той доби известност като безкомпромисен халф и абсолютно ренде в защита, Джоунс пропуска огромен брой мачове заради наказание. Дивата му същност го прави перфектен за киното и когато Джоунс окачва бутонките, той много бързо пробива в Холивуд.

Първият му филм "Две димящи дула" излиза още докато е футболист на Куинс Парк Рейнджърс. От там нататък 90% от ролите му са на безкомпромисен и садистичен злодей, чиято единствена цел е да изтезава обществото и в частност - добрите във филма. Малко преди да приключи с футбола, Джоунс е обвинен в нанасяне на тежка телесна повреда на свой съсед, с който възникнал спор, но лудият Вини прибегнал до ръкопашен бой.

Глобен е с 300 паунда и полага 100 часа обществено полезен труд. Няколко години след това той отново има вземане-даване с властите. Докато трае полет от Англия до САЩ, Джоунс, прилично почерпен, забива шамар в лицето на друг пътник от самолета, след което заплашва целия екипаж с убийство. Глобен е с 1100 паунда и полага нови 80 часа обществено полезен труд, а освен това разрешителното му за притежание на оръжие е отнето, а самите оръжия - конфискувани.