Ди Каприо храни руснаците с веган месо

Продуктът не съдържа соя и глутен

Русия
13:58 - 24 Септември 2021
2345
Ди Каприо храни руснаците с веган месо

Нова мода настъпва в кулинарната култура на Русия. Две крупни вериги за обществено хранене обявиха старт на продажбата на блюда, съдържаща вегетарианско месо. Любопитен е фактът, че доставчик на новия продукт е американската компания Beyond Meat, чиито инвеститори са популярни личности, като холивудската звезда Леонардо Ди Каприо, основателят на Microsoft Бил Гейтс и ексръководителят на McDonald’s Дон Томпсън.

Веригата Pizza Hut в Русия вече добави в менюто си пица с вегетарианско месо, като пилотно италианският специалитет може да бъде опитан от гостите на две заведения – в Москва и в Санкт Петербург. До месеци веригата планира да включи новото блюдо във всичките си 69 ресторанта в цялата страна. Подобен експеримент стартира и в заведенията за бързо хранене „Теремок“. Към веган месото интерес прояви и една от крупните вериги супермаркети в страната. 

Beyond Meat използва за основа на своята продукция грахов протеин и рапично олио. От US компанията уверяват, че по консистенция, мирис, вкус и цвят вегетарианското месо е идентично с натуралното. Освен това растителният продукт не съдържа ГМО, глутен, соя, антибиотици, холестерин, хормони и паразити. Единственият недостатък на веган месото на този етап е цената му, която е по-висока от тази на мраморното говеждо.