Диана Димитрова се прицели и в Карамазов

Ядосана, че Владо взе страната на Вергов, актрисата отсече: Съжалявам, че се отказвате от актьорската професия, но мисля, че не е голяма загуба

Актуални новини
18:15 - 11 Декември 2022
13583
Диана Димитрова се прицели и в Карамазов

След като вече десетина дни актрисата Диана Димитрова завоалирано твърди, че преди 5 години колегата й Юлиан Вергов я е пребил на снимачната площадка на сериала "Откраднат живот", в неделя тя атакува и близкия му приятел и съмишленик Владимир Карамазов. Причината - в интервю преди дни за Радио "Фокус" водещият на "Сървайвър" публично взе страната на Юлиан.

Това провокира Диана Димитрова да напише следния пост в неделя:

"Слушах интервюто на Владимир Александров (това е истинската фамилия на актьора, б.ред.) Не го познавам в личен план. Имаме разменени по три реплики извън сцените, които сме заснели. 2017 година, той не беше част от екипа на продукцията. Сигурно ми е следил телефона... или ми е светил, без аз да знам. Чудя се, дали ще му е толкова весело, когато истината лъсне. Когато, цялата истина лъсне в детайли.

От интервюто останах с впечатлението, че ТОЗИ актьор, започна да пелтечи и да се задавя в думите си, след като се спомена моето име. А на въпроса на журналиста ''След 5 години?'', оставям сами да прецените, какво означава възклицанието ''А'' и каква претенция за ерудираност носи. (по моя край овчарите по подобен начин подвикваха овцете)

П.С. Съжалявам, че се отказвате от актьорската професия, но мисля, че не е голяма загуба."

В интервю за "Фокус" Карамазов посъветва хората да не прибързват да си правят грешни изводи за скандала с Диана Димитрова.

"Между другото, този скандал много прилича на другия скандал (става дума за скандала около Народния театър, б.ред.). И мога да кажа, че много често хората взимат отношение към нещо, което изобщо нито знаят за него, просто четат някакъв статус във "Фейсбук“, взимат го за чиста монета, и вече взимат страна, почват да пишат. Това са пълни глупости. Аз това го отдавам на интелигентност, такава някаква средна интелигентност на хората. Ако ти си над средната интелигентност, винаги ще си зададеш някакви въпроси", коментира Карамазов.

"Това така ли е, другата страна какво, има ли друга страна – нека да чуем преди да вземеш ти категорично мнение. Така е и за Народния театър, така е в този скандал. Хора, които хал хабер си нямат, това все едно в някаква фабрика за търлъци…", каза известният актьор.

Освен близки колеги, Вергов и Карамазов са близки приятели 

"Аз знам какво се случи в този конфликт, дори в същността, и мога да кажа, че нещата изобщо не са такива, каквито тази актриса ги назовава. Аз засега мисля, че точно като започнат всички тези разкрития, хората ще научат много неща, които това момиче в момента ги спестява.

Не мога да разбера защо. Не мога да разбера защо тя отива натам. Наистина не мога. Това нещо за мен е непонятно.

Защото тя в цялата тази история тя също има вина, и то не малка. И интересно как така един човек хваща да прави някакъв скандал, наистина не мога да схвана", каза още акьорът и недоумява защо Диана Димитрова прави това 5 години след случката.

"Според мен, там някой й е таковал, че много е модерна цялата тази работа, и че тя дори нещо за професора си във ВИТИЗ започна. Това са вече абсолютно идиотщини", даде мнението си звездата на Народния театър.

"Има строги преподаватели и ако тези преподаватели не са строги, няма как ние да станем актьори. И всъщност това, че един преподавател е от строгите, и на теб това също не ти изнася, ами стани и напусни. Плюс това, тя това е и направила, доколкото си спомням от този преподавател.

И не мога да разбера какъв е толкова проблемът. Да, така са. Много от режисьорите има, които се държат по-строго, по-грубо. Но искам да ви кажа, че аз мога директно да заявя, че точно тези режисьори са ме изградили като професионалист такъв, какъвто де да знам. Аз харесвам това, което правя, по начина, по който го правя", каза още Владимир Карамазов.

Диана Димитрова пряко не е назовала все още името на мъжа, който я е пребил

"А какво ще кажеш за Кевин Спейси? Това е за мен най-голямата легенда, до която аз искам да се докосна в този живот. И всичко това, което се случи около него, това са някакви орди момченца, които според мен са се радели на опашки да се докопат до него, изведнъж някой даде тон и се случи цялата тази идиотщина.

Те действително съсипаха човека. Той е един от най-добрите актьори в света. Не да, не знам, този човек, аз ако имам някаква възможност в живота си да се срещна с него, аз бих бил супер щастлив.

Той беше 10 години директор на "Олд Вик" в Лондон, и там просто всички актьори, млади, не знам какво, са се борили да се докопат до него. Изведнъж – той е големият злодей. Глупости на търкалета. Това са страшни идиотщини. Мисля, че в момента искат да го прокарат това нещо и тук в България, защото е просто модерно. Просто искат да го прокарат: ето, и ние сме като света, и ние сме модерни. След 5 години, след 10 години, след 15 години. Но там също нещата според мен доста скоро ще се изчистят и хората ще научат каква е истината", коментира още един от най-снимащите се и играещи актьори в театъра.

Всъщност ден след като даде интервю, Карамазов обвини медиите, че разпространяват неистини по негов адрес като цитират недобронамерено неговото, в което той уж казал, че повече не желае да се снима и да играе. Актьорът опроверга това и заяви, че го чакат нови проекти в театъра.

Прокуратурата се самосезира по твърденията на Диана Димитрова и тя вече даде показания. В тв интервю преди седмица актрисата даде няколко жокера, според които хората трябваше да разпознаят кой е насилникът. Всички жокери водеха към Вергов, с когото както стана ясно от думите й, са имали тайна романтична връзка. Очаква се в понеделник, 12 декември, показания да даде и Юлиан Вергов, за когото се смята, че в изблик на гняв е ударил колежката си след провокация от нейна страна. Самият Вергов до момента публично не е коментирал случката от преди 5 години.