Диета с диня: – 7 кг за 10 дни

Този поразителен резултат е свързан с диуретичния ефект, който сладкият плод оказва на организма

Бюти
12:16 - 09 Юли 2019
20251
Диета с диня: – 7 кг за 10 дни

Това е един от най-леките и вкусни начини да се справите с излишните килограми. Динята е прекрасен плод, който разхлажда в жегите и хидратира.

Какви са предимствата?

На първо място – високата ефективност за кратък период от време. За 10 дни можете да свалите 7 кг. Този поразителен резултат е свързан с диуретичния ефект, който сладкият плод оказва на организма. В тялото на човек с наднормено тегло има близо 10 кг излишни водни запаси…

На второ място – лесно се понася от организма. Можете да ядете толкова, колкото ви се иска, и реално няма да изпитвате глад, пише lovestylemag.com.

На трето място – има оздравителен ефект, защото е полезна.

Съществуват няколко варианта на диетата с диня. Обикновено е монодиета, но можете да я комбинирате и с други плодове и продукти. А за всички, които искат да са винаги в перфектна форма, препоръчваме веднъж седмично да си устройват разтоварващи динени дни.

Монодиетата

При нея е позволено да ядете само един продукт – диня. Разбира се, няма ограничения по отношение на порциите. Важното е да не консумирате повече от разрешената дневна доза, която е 1 кг диня на 10 кг тегло. Т.е. ако тежите 60 кг, можете да хапнете цели 6 кг диня, разпределени в толкова хранения, колкото ви се иска. Препоръчително е диетата да се спазва не повече от 5 дни. Обикновено за този период от време се свалят от 3 до 7 кг, в зависимост от изходното тегло. По-дългият срок не е препоръчителен от здравна гледна точка.

В менюто й е разрешено да включите до 2 филийки черен или пълнозърнест хляб при всяко хранене. Тъй като в този случай организмът ще получи повече хранителни вещества, можете да увеличите срока на 10 дни.

Можете да удължите срока още, ако искате да затвърдите ефекта, като включите в менюто си немазно пуешко месо, плодове, зеленчуци, пълнозърнести закуски, млечни. За вечеря хапвайте диня, като количеството изчислете така – 1 кг диня на 30 кг тегло – т.е., ако сте 60 кг, ви се полагат 2 кг диня.

Противопоказания. Диетата не е препоръчителна за хората, които страдат от метеоризъм, камъни в бъбреците, язва на стомаха, гастрит с повишена киселинност, захарен диабет.