Димитър Байрактаров пред Lupa.bg за тайните, които крият новите министри

Политика
16:30 - 12 Май 2021
14053
Димитър Байрактаров пред Lupa.bg за тайните, които крият новите министри

Мотото на служебния премиер ген. Стефан Янев е за откритост и прозрачност. Затова министрите в неговия кабинет трябва да обявят всичко, което обществото трябва да знае за тях. За това призова журналистът и народен представител от 43-то НС Димитър Байрактаров.

 „С някои от министрите съм работил, други познавам лично, а към трети имам резерви, поради бизнесвръзките им с една чужда фондация, която е донесла само беди на България. С Гълъб Донев съм имал много остри сблъсъци в качеството му на зам.- социален министър и тотално несъгласие за въведената пенсионна реформа на Ивайло Калфин. Като заместник на Калфин носи пряка отговорност за бедността на българските пенсионери, както и пряка отговорност за прокарването на джендър политиката чрез Закона за равнопоставеност на жените и мъжете“, категоричен е Байрйктаров.

 „За мен бе чест и удоволствие да работя с проф. Янаки Стоилов и мога само да адмирирам този избор на президента. Липсата на Янаки Стоилов в парламента е чувствителна. Искрено пожелавам успех на професор Минеков като министър на културата, както и на Бойко Рашков в МВР. Тук искам да подчертая, че Бойко Рашков има една от най-тежките задачи в това правителство“, отбеляза журналистът.

Попитан кои министри са в близки отношения с чужди фондации, той отговори така: „Нека сами да отговорят. Ако не го направят, тогава на ход сме ние, журналистите. Наша работа е да ги разкрием. Към министрите на икономиката и финансите имам сериозни резерви.“

Lupa.bg пита дали някои от служебните министри не са в близки отношения с фондация „Америка за България“? Ползвали ли са средства от пенсионните фондове за собствения си бизнес и на каква цена?