Диня салата с репички , рукола, рикота и сусам

за 2 порции, 30 мин

Кухня
07:46 - 02 Август 2022
2627
Диня салата с репички, рукола, рикота и сусам

Продукти

1 връзка репички

200 г обелена диня

1 малка глава червен лук

150 г рукола или друга зелена салата, спанак

½ връзка магданоз

2 с.л. черен сусам или бял

2 см парче джинджифил

1 лайм или ½ лимон

1 ½ с.л. соев сос

1 ч.л. сусамово олио или друго ароматно олио

2 с.л. зехтин или олио

1 ч.л. чили сос

150 г рикота или извара (може да се замени с натрошено бяло саламурено сирене)

 

Приготвяне

Репичките се нарязват на тънки кръгчета. Динята се изрязва на топчета или се нарязва на малки кубчета. Лукът и магданозът се наситняват.

Сусамът се запича на сух тиган. Обеленият джинджифил се настъргва и се изстисква с ръка сокът му. Изцежда се сокът на лайма.

Разбиват се сокът от джинджифил и лайм със соевия сос, сусамовото масло, зехтина и чили соса.

Смесват се руколата, магданозът, динята, репичките и лукът с дресинга.

Гарнира се с рикота или извара и се поръсва със сусама.