Див екшън в Пловдив: Джигит вади нож след меле на пътя

Общество
13:14 - 24 Ноември 2021
1782
Див екшън в Пловдив: Джигит вади нож след меле на пътя

Шофьор спретна сцена от екшън филм на възлов булевард в Пловдив, след като предизвика катастрофа.

Мелето е станало минути преди 14 часа в края на миналата седмица на оживеното кръстовище на бул. "Васил Априлов" с ул. "Генерал Данаил Николаев". Джигитът отнел предимството и се блъснал в друга кола. Веднага излязъл от колата и обвинил другия шофьор. Вбесил се, а напрежението се покачило още повече, след като виновният скочил на бой. Извадил нож и започнал да го заплашва, че ще го заколи, сипел обиди и други закани. 

Съвсем случайно на случката станали свидетели полицаи, които се намирали наблизо, съобщава Марица. Те веднага се намесили, за да предотвратят разправията. Джигитът обаче съвсем не бил приключил. Продължил да размахва нож и да се заканва на другия шофьор. Крещял, че ако желае, ще извади и пистолет. 

Полицаите го задържали и му съставили акт за дребно хулиганство. Виновният шофьор бил изправен пред съда. Там пожелал да се защитава сам. Магистратите обаче не дали ход на делото. "По никакъв начин не може да се възприеме, че се касае за проява на дребно хулиганство. Напротив, касае се за данни за извършени престъпления, осъществяващи състава на чл.325 от НК, както и по чл.144, ал.3 от НК. В тази връзка и производството ще следва да бъде прекратено, тъй като за престъпление по НК се предвижда наказателно преследване от общ характер, което се възбужда от държавното обвинение", гласят мотивите на съда. Така материалите по производството са изпратени на Районната прокуратура по компетентност и тя ще се заеме със случая.