Дизайнерката Мира Бъчварова представи изложба и модно ревю

Култура
09:05 - 05 Ноември 2023
14912
Дизайнерката Мира Бъчварова представи изложба и модно ревю

God Save the Art (Бог да пази изкуството), или изкуството да разголиш душата си, е наречена изложбата на Мира Бъчварова. Откриването бе на 02.11.23 на ул. „Княз Борис Първи” 158. Изложбата ще продължи до 07.11.23 включително, съобщават организаторите.

На откриването на изложбата феновете на Мира Бъчварова и нейното изкуство се гмурнаха, като в лабиринт, в различни кътчета на галерията. От каменните стени ги наблюдаваха огромни очи на коне, кучета и страстни женски и мъжки погледи , от картините на художничката. Петна приличащи на фалос, които предизвикваха в зрителите палави усмивки и желание за комуникация с авторката. Четиридесет картини акрил и масло показани в една цветна еклектика от стилове, които странно се допълват в хармонията на незабравимия почерк на авторката. Впечатляваща и запомняща се изложба . Истинско изживяване за всички любители и почитатели на изкуството.

·        Изложбата откриха изключителни личности, които познават творчеството на авторката от ранните й години на изява до днес –

·         Отличения от Академията за мода с приза за най-стилен и успешен българин за 2017 -  Известния ТВ журналист и водещ – Ники Кънчев , който описа художничката с думите: „ На наградите на Code fashion awards – 2023, Мира Бъчварова се наложи със крещящо и отличаващо се шоу. Tя мисли извън шаблона. Налага своята визия и стил и не се интересува какво ще кажат критиците - това е един много ценен път и ако има два пътя тя ще избере трудния и новия - пътя на изкуството. Най-добрата приятелка на Мира винаги е била Провокацията.“

·        Българския журналист , културолог,  експерт PR мениджър и моден анализатор  проф. Любомир Стойков, който се изказа феноменално за Мира : “Оригинален, перфектен, изключителен ,неповторим, без аналогия, без алтернатива Хибрид  на много въображение, без брегове . Изключителна сръчност, която й се отдава - каквото пипне става.“

·         И не на последно място популярният PR Наско Лазаров бляскаво се изказа : „Аплодисменти за Мира - тя достатъчно крещящо се изказва с творчеството си. В днешно време да бъдеш творец изисква много жертви, смелост и много борба и Мира умее да овладее стихията и да я превърне в искрящо, даващо на всички светлина – творчество. Благодарим ти Мира“.

Сензацията на вечерта беше Мира Бъчварова ,която закри ревюто с корона от четки, цветно нарисуван костюм и букет от четки за рисуване - символиката беше  - „Омъжена за изкуството или Кралицата на изкуството?!“ . Силни аплодисменти последваха шоуто ,което съвсем заслужено се нарежда сред най – артистичните ивенти на годината.

Изложбата включва 40 картини – абстрактно изкуство, както и модерно изкуство, изпълнени с маслена и акрилна техника. Има и експонати на шапки и конструкции от различни пърформанси на дизайнерката, както и модно шоу с най-новите й произведения, вдъхновени от нощния клубен живот.

Мира Бъчварова е родена в София. Завършила е Националната художествена академия. Член е на Съюза на българските художници. През 2023 г.  получи награда за алтернативна и авангардна мода – Code fashion awards, от Fashion week, за оригиналните си театрални костюми.  Носител е на „Златна игла“ и „Бизнес жена на годината“.