До 450 калории с Lupa.bg: Печено цвекло в хлебни джобчета
за 2 порции, 45 мин
Продукти
400 г червено цвекло
2 главички шалот или друг по-дребен лук
2 с.л. зехтин
½ ч.л. едър лют или сладък червен пипер
3 с.л. портокалов сок
100 г нежни листенца зелена салата
сол и черен пипер
2 джоб питки
100 г крем сирене или заквасена сметана
Приготвяне
Червеното цвекло се сварява, обелва се и се нарязва на пръчици или филийки.
Обеленият лук се нарязва на ивички или пръстенчета.
Цвеклото и лукът се смесват с 1 с.л. зехтин сол, едрия червен пипер и 2 с.л. портокалов сок.
Сместа се разстила в тава с хартия за печене.
Пече се в загрята умерена фурна 30-35 мин.
Зелената салата се нарязва на ленти или се накъсва. Овкусява се с останалия портокалов сок и останалия зехтин, сол и черен пипер.
Питките се разрязват и се разтварят, разпределя се в тях крем сиренето или заквасената сметана.
Пълнят се с печеното цвекло и се гарнира със зелената салата.