Добрич излиза на протест заради смъртта на 3-годишния Крис

Близки и приятели на почерненото семейство ще се съберат на мястото на трагедията

Общество
15:31 - 15 Май 2021
2179
Добрич излиза на протест заради смъртта на 3-годишния Крис

Утре в Добрич ще се проведе мирен протест в подкрепа на семейството на загиналия при жестока катастрофа Крис, само на 3 годинки. Протестът започва от 17 часа и ще е на мястото на трагедията – кръстовището на бул. „Русия“ с ул. „Христо Ботев“, съобщи инициаторът на проявата Стоянка Кескинова.

„Целта на протеста е да има справедливо наказание на виновното лице и да се накарат шофират да се движат с повишено внимание и съобразена скорост в градски условия“, заяви Кескинова.

Очаква се на протеста да присъстват около 100 човека, допълни тя.

Катастрофата стана на Гергьовден, около 14 часа. На кръстовището лек автомобил "Ауди" преминал на червен светофар и блъснал завиващия в този момент лек автомобил Фолксваген, в който пътувало семейството на Крис – родителите му и по-голямата му сестра, на 9 години. Очевидци твърдят, че Фолксвагенът се завъртял на 360 градуса, от което по-малкото дете изпаднало от колата и се озовало под нея. На помощ се притекли свидетели на трагедията, които повдигнали Фолксвагена, за да извадят детето, докато пристигне линейката.

От зверския сблъсък най-тежко пострада Крис и въпреки двете тежки операции, детето не оцеля и издъхна в болницата миналата нощ.