Доган и Бареков спретнаха протест пред съда по време на делото срещу Ибрямов

Почетният лидер на ДПС бе с бронежилетка до Биршен - съпругата на подсъдимия

Новини
16:02 - 05 Октомври 2024
8997
Доган и Бареков спретнаха протест пред съда по време на делото срещу Ибрямов

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган се появи на протеста в Триъгълника на властта срещу ареста на Джейхан Ибрямов. Днес съдът реши Ибрямов да остане в ареста. 

„Давам клетва пред вас, че ще направя това предизвикателство наша сила. Наш дълг е да защитим демокрацията и справедливостта. Това ни е основна цел, те са нарушени“, заяви Доган.

Доган говори пред събралите се протестиращи на мегафон, прегърнал съпругата на задържания Биршен Ибрямова. Почетният председател на ДПС се извини за създаването на „политическо чудовище“.

„Тепърва ще се говори кой е създал това момче… ДПС няма основна роля в създаването му, но има роля в неговото утвърждаване и аз използвам случая да се извиня пред цялото общество, че имаме отношение към създаването на това политическо чудовище. Давам клетва пред вас да направя всичко възможно това предизвикателство да се превърне в наша сила“, зави почетният председател на ДПС.

Доган призова депесарите да се обединят в защита на демокрацията и държавността.

„Държавата е против нас, включително съдебна система, полиция, всички органи за държавен контрол. Ще направим всичко възможно да възстановим тази нормалност, която всички искаме. Бъдете живи и здрави, силни! Трябва да направим всичко възможно да преодолеем страха, колеги“, призова още той.

Почетният лидер на ДПС бе с бронежилетка, видя Lupa.bg