Домашен джин с 12 аромата
за 1 бутилка 750 мл, 10 мин
Продукти
750 мл водка
1 лимон
1 лайм
10 г пресен джинджифил
2 ч.л. плодчета хвойна
2 ч.л. семена кориандър
2 шушулки кардамон
1 ч.л. зърна черен пипер
1 пръчка канела
1 дафинов лист
1 люто червено чили чушле
1 малка клонка розмарин
1 клонка изсушена лайка
Приготвяне
Кората на лимона и на лайма се обелва на тънки ивици – най-лесно е с белачка. Обелва се пресният джинджифил и се нарязва на парчета.
Запичат се на сух тиган плодчетата хвойна, семената кориандър, семената кардамон, чили чушлето, зърната черен пипер и пръчката канела. Оставят се да изстинат.
В буркан се слагат корите от лимон и лайм, джинджифилът, запечените подправки, дафиновият лист, розмаринът, лайката.
Заливат се с водката, затваря се плътно и се оставя да престои 12 часа на хладно и тъмно.
Прецежда се през много гъста цедка и се налива в идеално чиста бутилка.