Домашни маски с кокосово масло против бръчки

Силата на натуралните средства е безспорна

Бюти
13:43 - 04 Декември 2019
15353
Домашни маски с кокосово масло против бръчки

Много често първите бръчки стряскат жените. Те започват да четат различни статии и да си купуват скъпи продукти, много от които дори не са за техния тип кожа. Всъщност, по-специфичната грижа за тези проблеми трябва да започне още към 25-годишна възраст, за да се намали рискът от по-ранното им появяване.

Кокосовото масло е страхотен биопродукт, с който може да мажете лицето си през този сезон. Доста по-евтин от някои серуми и антистареещи кремове, той може да почисти кожата от токсини и да намали образуването на така неприятните бръчки, ако се използва редовно.

Кокосово олио за подхранване

Въпреки че се използва основно в кулинарията, много хора го купуват именно за кожата – за по-качествена хидратация. То съдържа витамин А, който подобрява производството на колаген – важен елемент за по-добрата еластичност на кожата.

Кокосовото масло се смята за силен антиоксидант. Попаднало в дълбочина в кожата, то премахва замърсяванията, което също е предпоставка за по-хубава структура.

Как да го използвате в борбата с бръчките?

Най-доброто средство е направата на различни маски в домашни условия или използването на биопродукти от качествени производители. Ето и няколко примера:

Кокосово масло и витамин Е

Емолиентите в козметиката служат именно в лоши метеорологични условия като сегашните, когато студът и сухият въздух в помещенията изсушават кожата. Тези вещества хидратират. А витамин Е е идеалното средство за задържане на влагата в кожата. Той също така предотвратява увисването на кожата.

За една маска ви е достатъчно да смесите две супени лъжици кокосово масло и същото количество олио с витамина. Намажете се и след около час отмийте с хладка вода.

Кокосово масло и витамин С

Витаминът прочиства порите от замърсявания и има антибактериален ефект, помагащ при акне. В комбинация с кокосовото масло, той намалява и образуването на бръчки.

Смесете една супена лъжица кокосово масло, счукайте 1-2 витамин С на прах и добавете 1 лъжица оризово брашно. Разбъркайте добре и нанесете на предварително почистено лице. След около 20 минути може да масажирате лицето с въртеливи движения и да отмиете с хладка вода.

Кокосово масло и канела

Подправката с чудесен аромат има противовъзпалителни свойства, които намаляват бръчките и фините линии. Лауриновата киселина в кокосовото масло прави кожата по-нежна и млада.

За маската смесете 1-2 лъжици предварително разтопено кокосово масло и добавете непълна чаена лъжица канела. Разбъркайте добре до получаването на подходяща консистенция. Намажете си лицето и след 10-15 минути го измийте и подсушете с мека кърпа.

Кокосово масло и куркума

Специфичната подправка има много предимства за кожата, сред които намаляването на бръчките. Куркуминът е най-важният елемент в нея. Той намалява възпалението в кожните клетки, защото има антибактериален ефект. Заедно с кокосово масло прави кожата по-млада и опъната.

За да си приготвите маската ви трябват една супена лъжица кокосово масло и половин чаена лъжичка куркума. Разбъркайте и после нанесете на предварително почистено лице. След около 20 минути може да отмиете с хладка вода.