Доматена супа с чушки и булгур

за 4 порции, 45 мин

Кухня
19:23 - 25 Август 2020
2849
Доматена супа с чушки и булгур

Продукти

400 г домати

1 скилидкa чесън

3 стръка пресен лук

3 червени чушки

2 с.л. зехтин или олио

1-2 щипки захар

сол

100 г булгур

3-4 клонки мащерка

½ ч.л. лют или сладък червен пипер

 

Приготвяне

Обеленият чесън се наситнява. Пресният лук се нарязва на пръстенчета, като се заделя малко от зелената част.

Чушките се почистват от семето – една се нарязва на малки кубчета, другите две - на по-едри парчета.

Зехтинът се загрява и се запържват чесънът, пресният лук без заделеното и по-едро нарязаните чушки 1-2 мин.

Добавят се доматите, сипва се около 500 мл вода и кипва. Подправя се със сол и захар и се готви под капак на тих огън около 20 мин.

Кипва се 200 мл вода със сол и се сварява булгурът под капак за около 20 мин. на тих огън.

Супата се пасира и се подправя с листенцата мащерка. Добавят се свареният отцеден булгур, разбъркан с чушката на кубчета, заделения зелен лук и червения пипер.

Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.