Доматена супа с хариса и лавандула
за 2 порции, 20 мин
Кухня
09:48 - 23 Юни 2021
3639
Продукти
1 клонка цвят лавандула
1 шалот или друг дребен лук
1 с.л. зехтин или олио
1 скилидка чесън
1 ч.л. хариса – лют сос от чушки (Виж предишната рецепта как се прави бързо и лесно)
300 г домати – може от консерва
150 мл зеленчуков бульон
сол и черен пипер
Приготвяне
Заделя се малко от лавандулата, останалата се наситнява.
Обеленият шалот се нарязва на дребно. Сотира се леко в загретия зехтин, като към края се добавя наситненият или счукан обелен чесън, лавандулата и половината хариса.
Прибавят се обелените и нарязани на парченца доматите и бульонът, сол и черен пипер.
Готви се под капак на тих огън 15 мин.
Подправя се с останалата хариса и се поръсва с останалата лавандула.