Доматена супа с хариса и лавандула

за 2 порции, 20 мин

Кухня
09:48 - 23 Юни 2021
3639
Доматена супа с хариса и лавандула

Продукти

1 клонка цвят лавандула

1 шалот или друг дребен лук

1 с.л. зехтин или олио

1 скилидка чесън

1 ч.л. хариса – лют сос от чушки (Виж предишната рецепта как се прави бързо и лесно)

300 г домати – може от консерва

150 мл зеленчуков бульон

сол и черен пипер

 

Приготвяне

Заделя се малко от лавандулата, останалата се наситнява.

Обеленият шалот се нарязва на дребно. Сотира се леко в загретия зехтин, като към края се добавя наситненият или счукан обелен чесън, лавандулата и половината хариса.

Прибавят се обелените и нарязани на парченца доматите и бульонът, сол и черен пипер.

Готви се под капак на тих огън 15 мин.

Подправя се с останалата хариса и се поръсва с останалата лавандула.