Доматена супа с кайма , гъби и царевица

за 8 порции, 30 мин

Кухня
11:35 - 10 Февруари 2021
3571
Доматена супа с кайма, гъби и царевица

Продукти

1 кг кайма по избор

1 голяма червена чушка

1 консерва царевица - 200-250 г

2 ч.ч. доматен сос или смлени домати

1 ч.ч. течна сметана за готвене или прясно мляко

2 големи глави лук

1-2 с.л. зехтин или олио

500 г обелени домати – може от консерва

200-300 г мариновани гъби от консерва

зеленчуков бульон – количество на вкус

нарязан на кубчета бекон или шунка, колбас – количество на вкус

сол и черен пипер

 

Приготвяне

Каймата се запържва с обеления и наситнен лук в зехтина или олиото до златисти парченца.

Добавят се чушката на кубчета, отцедената царевица, доматеният сос, нарязаните белени домати, гъбите с маринатата, беконът.

Всичко се разбърква внимателно и се разрежда с бульон.

Посолява се и се готви се на тих огън около 15 мин.

Накрая се сипва течната сметана и се поръсва с черен пипер.