ДПС: Провалът на сегашното управление е неизбежен

Под заплаха са демокрацията и стабилността, бедността расте, отсече лидерът на движението Мустафа Карадайъ

Актуални новини
14:43 - 12 Юли 2019
2720
ДПС: Провалът на сегашното управление е неизбежен

Провалът на сегашното управление е неизбежен. Заплашени са демокрацията и стабилността. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ пред делегатите на Централния съвет на партията, предаде репортер на Lupa.bg. Констатацията е записана в нарочно приета декларация на Движението за права и свободи.

Бедността расте, омразата и разделението продължават, правата и свободите не са гарантирани, отсече Карадайъ. Според него трябва мирът, стабилността и държавността да бъдат защитени. Лидерът на ДПС подчерта, че популистко-националистическото движение у нас е пълен провал и отговорност за това носи ГЕРБ. „Трябва да се стремим към европейски ценности и демокрация”, констатира партийният лидер.

Партийният лидер обясни още, че ДПС е „за” машинното гласуване. „Хартиените бюлетини дори трябва да се броят от машина. Това ще доведе до повишаване доверието в изборния процес и честни избори”, напомни Карадайъ, като посочи, че целта е да се елиминира субективният фактор при отчитането на гласовете.

За да е ефективен процесът, ДПС предлага машините за броене на гласове да не се взимат под наем, а държавата да ги да купи, като нужният за тях софтуер да бъде изработен от държавната фирма „Информационно обслужване”.

„Изборните правила се променят в последния момент, ние виждаме проблем в това, тези действия трябва да спрат”, настоя още Карадайъ. ДПС вече осъжда потенциални имена за предстоящите местни избори на 27 октомври, стана ясно още на Централния съвет.

„Нашата цел е да запазим влиянието в местната власт, дори да разширим това влияние. За нас е важно в местната власт да са ангажирани партии, които са съпричастни към съдбата на хората”, завърши Мустафа Карадайъ.

Снимки: Агнес Методиева