Драснали клечката на 124 коли в София за година

Отмъщение най-често стои зад мотивите на подпалвачите

Крими
08:22 - 20 Декември 2019
1725
Драснали клечката на 124 коли в София за година

От началото на годината столичната полиция е регистрирала 124 опожарявания на коли. 10 от тях са поради технически причини, а останалите 114 са предизвикани умишлено от трети лица. Това съобщи пред Нова телевизия главен инспектор Ивайло Величков от СДВР.

По думите му мотивите за деянията са най-различни. В част от случаите става дума за отмъщение. „В много от случаите, когато имаме задържани, се оказва, че те са извършени по чисто хулигански подбуди. Когато извършителите са в нетрезво състояние, наркотична зависимост или психически проблеми”, обясни той.

Величков е категоричен, че няма специализиран контингент, който да се занимава с този вид престъпления. Има задържани психично болни хора, има криминално проявени такива. В минали периоди сме имали и група непълнолетни деца. Това е едно престъпление, което е много лесно за извършване, съответно и средствата са общодостъпни”, уточни той.

Последният случай на опожарен автомобил е в столичния квартал „Света Троица”. Това се е случило в сряда около 19.30 часа. Огнището на пожара е било в задната част на колата. Извършителите на деянието се издирват.