Дразнителят Ивайло напусна "Фермата"

Барманът беше отстранен от IT предприемача Стефан Григоров, който показа интелект и стратегия на Арената

Нещо за четене
14:45 - 28 Ноември 2021
2872
Дразнителят Ивайло напусна "Фермата"

Един от най-големите дразнители във "Фермата" - Ивайло Герасимов, се раздели с шанса си да спечели голямата награда от 100 000 лв. Барманът, който през последната седмица си бе поставил за цел да вгорчи фермерството на Ваня, загуби дуела си от IT предприемача Стефан Григоров. Герасимов, който беше сигурен в победата си, загуби от Стефан Григоров с 5 на 16 три седмици преди големия финал.

„Стефо, браво, ти спечели заслужено! Аз дадох всичко, на което съм способен. Тръгвам си с високо вдигната глава и горд от себе си. „Фермата“ е фантастичен етап от живота ми, в който създадох контакти със страхотни хора, преминах през много несгоди, които сам си причиних, но и през много невероятни мигове“, заяви българинът, който от години работи в Лондон, след като отпадна от надпреварата.

В два последователни дни той и съперникът му премериха сили в гладиаторски двубои като демонстрираха сила, бързина, ловкост и почти равни възможности. В петък, при коването на дъсчен мост, Ивайло беше по-бърз и поведе, въпреки че смаза с чук палеца на ръката си. В следващата битка Стефан го надви, след като по-ловко освободи въже от трасе с дървени колове.  

В събота двамата отново излязоха на Арената, мобилизирани до краен предел. При дърпането на варел по баир Ивайло демонстрира мощен спринт, но конкурентът му разпредели по-добре силите си, съхрани темпото си през цялото време и спечели. Опонентът му изравни резултата при преминаването с тежка каруца през препятствия, но отново се удари жестоко, този път по петата и се наложи лекар да обезболи травмата му. В това изпитание Стефан също преживя криза - каруцата му се разкова и се наложи от продукцията да я ремонтират, след като спрат времето му.

Сериозната разлика в стратегията на участниците си пролича при последвалото дърпане на въже - битка не толкова за сила и агресия, а за хитрост и провокация. В нея Стефан действа прецизно, използва слабостите на противника си и го срази. IT предприемачът се справи по-бързо и при събирането и цепенето на трупи, и при премятането на огромна гума по хълм. Останал без дъх, той тържествува над съперника си.

„Аз живея в София, но съм от Смолян и не се виждам често с родителите ми. С влизането ми във „Фермата“ намерих начин те да са с мен всеки ден. Посвещавам победата на майка ми, на баща ми и на брат ми, надявам се да са щастливи“, заяви Стефан, след като отстрани конкурента си за голямата награда от 100 000 лева.