ДСБ рязко оредява: Още трима напуснаха след Цецка и Елена

От тъмносинята партия си тръгнаха Жени Шиер, Иван Димитров и Емил Димитров

Новини
17:30 - 14 Ноември 2022
4899
ДСБ рязко оредява: Още трима напуснаха след Цецка и Елена

ДСБ продължава да се люспи. След като от партията бе изключена председателката на партията в столичния район "Лозенец" Елена Спасова, а ден след това в знак на съпричастност я последва и Цецка Бачкова, днес са напуснали още трима. Това са Жени Шиер, бившият шеф на вътрешния арбитраж и Емил Димитров.  

Това бе очакван ход, тъй като още от началото на годината, критиците на ген. Атанас Атанасов се обединиха в нова група "Десен форум"и не от вчера планират да му обърнат гръб. Както Lupa.bg по-рано писа, кандидатът за лидер Цецка Бачкова вероятно ще събере недоволните в нова партия.  

Първа бе изключена Елена Спасова - председател на ДСБ в столичния район "Лозенец". Във фейсбук тя съобщи, че е била изключена от партията на символичната дата 10 ноември заради уронване на престижа на ДСБ. По думите ѝ причината била "инакомислието ѝ".

Във публикацията си Спасова иронично добавя, че "именно заради т. нар. "уронване" моят район неизменно е бил с най-добри резултати за партията в цялата страна".

След Спасова партията напусна и Цецка Бачкова. Бившият зам.-председател на ДСБ и претендент за лидерското място през февруари вчера обяви, че напуска.

"Днес взех трудното решение да не бъда повече безмълвен съучастник в превръщането на ДСБ в маргинализиран придатък и удобна патерица на по-амбициозни политически сили, за жалост дори неотговарящи на идеологията и принципите, зад които аз твърдо още стоя", написа тя във фейсбук.