Дясната ръка на Радев атакува Петков

Димитър Стоянов уличи в лъжа премиера

Политика
13:37 - 02 Февруари 2022
3326
Дясната ръка на Радев атакува Петков
"Разбрах от един брифинг, че новият борд на "Булгаргаз" свалил цената на газа с 18%. Истината е, че нов борд все още няма и че старият борд на Булгаргаз, с изпълнителен директор Николай Павлов, внесе днес предложението в КЕВР за сваляне на цената на газа с 18%. КЕВР свали цената със 17.64%. Не е трудно или сложно да се изговаря истината!". Така във фейсбук главният секретар на Румен Радев - Димитър Стоянов, разкритикува премиера Кирил Петков, който обяви вчера пред журналисти, че първата работа на новия борд на "Булгаргаз" е била да намали цената на газа с 18%.

Атаката от дясната ръка на държавния глава идва след критиките на самия Радев спрямо действията на новата власт. 

"Надеждата ми е, че в тази дейност кабинетът няма да се изкушава от наследения управленски модел, който използваше служби, бордове и регулаторите за разправа и за прокарване на частни интереси“, коментира Румен Радев по повод смяната на ръководството на „Булгаргаз“.

Опровержение дойде и от настоящият председател на КЕВР Иван Иванов. И той във фейсбук заяви, че заявлението на цената на природния газ от 1 февруари е подписано от упълномощено лице от досегашния борд на "Булгаргаз", тъй като новият не е вписан в Търговския регистър в Агенцията по вписванията. 

"Считам за напълно неприемливо премиерът да заблуждава обществеността с неверни и непроверени твърдения. Подобно поведение руши авторитета на всяко управление и поражда трайно недоверие към него", пише още шефът на КЕВР.

Димитър Стоянов не за пръв път критикува Кирил Петков във фейсбук. През ноември той написа, че зад лъскавата му страна прозира циничното, а в началото на януари предупреди, че няма причина да се иска съвещание на КЕВР с кабинета за цените.