Дюнер с риба и прясна салата
за 4 броя, 30 мин
Продукти
500 г риба филе – сьомга, пъстърва, сьомгова пъстърва или друга по избор
100 г майонеза
50 мл кетчуп
3 с.л. портокалов сок
сол и бял пипер
100 г зелена салата
2 домата
магданоз
1 ч.л. ябълков оцет
3 с.л. зехтин или олио
1 тънка питка от типа на пърленките
Приготвяне
Разбъркват се майонезата, кетчупът и портокаловият сок и се подправя със сол и бял пипер.
Зелената салата се нарязва на тънки ленти, доматите – на кубчета. Разбъркват се с наситнен магданоз, сол, оцета и 1 с.л. зехтин или олио.
Филето риба се нарязва на 3-4 филийки напречно, посолява се и се изпържва 3 мин. от всяка страна до златисто в 2 с.л. загрят зехтин или олио. Оставя се да се отцеди върху кухненска хартия.
Питката се срязва на кръст на 4 триъгълни парчета. Леко се разтварят и се пълнят със салатата и накъсаната на хапки риба. Плънката се полива със соса.
Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.