Дюнер с риба и прясна салата

за 4 броя, 30 мин

Кухня
09:54 - 16 Август 2020
4997
Дюнер с риба и прясна салата

Продукти

500 г риба филе – сьомга, пъстърва, сьомгова пъстърва или друга по избор

100 г майонеза

50 мл кетчуп

3 с.л. портокалов сок

сол и бял пипер

100 г зелена салата

2 домата

магданоз

1 ч.л. ябълков оцет

3 с.л. зехтин или олио

1 тънка питка от типа на пърленките

 

Приготвяне

Разбъркват се майонезата, кетчупът и портокаловият сок и се подправя със сол и бял пипер.

Зелената салата се нарязва на тънки ленти, доматите – на кубчета. Разбъркват се с наситнен магданоз, сол, оцета и 1 с.л. зехтин или олио.

Филето риба се нарязва на 3-4 филийки напречно, посолява се и се изпържва 3 мин. от всяка страна до златисто в 2 с.л. загрят зехтин или олио.  Оставя се да се отцеди върху кухненска хартия.

Питката се срязва на кръст на 4 триъгълни парчета. Леко се разтварят и се пълнят със салатата и накъсаната на хапки риба. Плънката се полива със соса.

Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.