ЕК намалява наказанията срещу България

Санкциите за високата престъпност обаче остават

Новини
15:24 - 04 Юли 2019
1444
ЕК намалява наказанията срещу България

Намалява броят на новообразуваните наказателни процедури от Европейската комисия срещу България през миналата година. Това сочи годишният доклад за прилагането на европейското законодателство.

Миналата година срещу страната ни са били открити 18 нови процедури и това е най-малкият брой от 2014 г. насам. За сравнение през 2014 г. са били открити 41, през 2015 г. - 20, през 2016 г. - 27 и през 2017 г. - 26, показват данните.

Миналата година срещу нашата страна е имало 60 неприключили процедури, половината от които са били за бавно въвеждане на европейското право в националните закони.

От новооткритите най-много (по четири) са свързани с данъчното облагане и митниците, и с миграцията и вътрешните работи. По три процедури има в областите на вътрешния пазар, промишлеността, предприемачеството, на правосъдието и потребителите, на здравеопазването и безопасността на храните.

По две са процедурите в областите на превозите, далекосъобщенията, околната среда, финансовата стабилност и финансовите услуги.