Екипът на Фандъкова контрира Борис Бонев

Новият общинар съобщи за махната бус-лента, общината: удължена е

Политика
12:26 - 01 Ноември 2019
2751
Екипът на Фандъкова контрира Борис Бонев

Екипът на столичния кмет Йорданка Фандъкова, която е кандидат за четвърти мандат, контрира новия общински съветник Борис Бонев по повод неговия сигнал, че тази сутрин "Цариградско шосе" е осъмнало без бус-лента. Бонев обяви, че част от нея по булеварда е била заличена и се закани да маха главите на "калинките", взели това решение.

Оказа се, че бус-лентата не е премахната, а е удължена с 240 метра зоната за престрояване на автомобилите, които идват от Телевизионната кула и се качват на бул. "Цариградско шосе" в посока бившия хотел "Плиска". Преди да бъде направено това изменение, заради преплитането на потоците автомобили, се получаваха задръствания, които стигаха до Орлов мост. 

Освен това, преди въпросната отсечка на бул. "Цариградско шосе", бус лентата е удължена със 160 метра, за да се облекчи преминаването на градския транспорт. Целта на направените промени е да се улесни движението по тази натоварена пътна артерия. А разпространената тази сутрин невярна информация само заблуждава гражданите на София, обясниха от Столичната община.