Екс шеф на БДЖ смени Саня Армутлиева като директор на ПРОФОН

Владимир Владимиров ще защитава авторските права на музикантите

Култура
14:45 - 01 Септември 2022
14418
Екс шеф на БДЖ смени Саня Армутлиева като директор на ПРОФОН

Владимир Владимиров е назначен за изпълнителен директор на ПРОФОН, съобщават от дружеството за колективно управление на правата на продуцентите и артист-изпълнителите в областта на музиката. 

"Приветстваме присъединяването на опитен и успешен мениджър като Владимир към екипа на ПРОФОН. Надяваме се задълбочените му познания в областта на управлението да допринесат за позитивното развитие на дружеството и средата за създаване и реализиране на музика в България", казва председателят на управителния съвет на ПРОФОН Станислава Армутлиева.

"За мен е чест да бъда избран за изпълнителен директор на ПРОФОН. Управлението на тази ключова за творческия сектор организация е голямо предизвикателство, защото музикалният бизнес ще играе все  по-важна роля в икономиката на страната ни.

Музиката е ключов елемент за много други индустрии и подпомага техния успех - медии, туризъм, продажби на дребно, реклама, ресторантьорство и т.н. За да се създава музика обаче, са необходими сериозни ресурси и творчески усилия и те трябва да бъдат овъзмездявани. Ще продължим да си сътрудничим с ползвателите, за да ги убедим, че музиката е продукт като всички останали на пазара", казва Владимир Владимиров.

Владимир Владимиров има докторска степен по бизнес администрация от "Дърам бизнес скуул" (Великобритания), магистърска степен по бизнес администрация от университета на Южна Каролина (САЩ) и Виенския университет (Австрия), както и магистърска степен по международен бизнес и финансов мениджмънт, придобита в УНСС. Владее английски и немски език.

Професионалният му опит включва отговорни ръководни позиции като финансов директор на "Монбат груп", член на управителния съвет на "София комерс заложни къщи" АД, изпълнителен директор и член на управителния съвет БДЖ, финансов директор на Food-Yard Holding JSC, TAHAL Group, изпълнителен директор на "Делта имоти груп", финансов директор на Clearcominvest Holding, финансов директор на "Кълвача" АД.