Екшън : Трима контрольори и трима полицаи в разправия с пътник без билетче

Новини
15:15 - 19 Август 2019
2282
Екшън: Трима контрольори и трима полицаи в разправия с пътник без билетче

Нередовните пътници явно са най-големите престъпници в държавата. До този извод стигнахме, след като репортер на Lupa.bg стана свидетел на безумна случка на разправа между столичанин и органите на реда и контрольори на спирката на автобус №111 пред Националния исторически музей в Бояна. Цялата картина приличаше на акция за наркотрафик, в която главният дилър е спипан на мястото на престъплението.

В следобедните часове през уикенда, трима контрольори и трима полицаи се разправяха повече от половин час с мъж на средна възраст, когото хванали без билет. Тъй като отказал да плати глоба, едната от проверяващите започна да пише акт на   

Човекът обясни пред Lupa.bg, че е бил глобен не в рейса, а след като слязъл.

Той призна, че наистина е бил без билет, но бил изумен, че цели трима проверяващи го оградили и започнали да се разправят с него.

Попаднахме в центъра на скандала, когато и полицаите се бяха включили в „тежкия” казус. Двама от униформените се разправяха с изнервения пътник, който се опитваше да обясни, че е бил глобен извън превозното средство и отказва да плати.

Потърпевшият гражданин, на когото бе написан акт за нередовен пътник  

На въпрос на Lupa.bg защо толкова много служители на държавата трябва да се разправят с един единствен пътник, който дори не е агресивен, вместо да насочат усилията си към по-сериозни престъпления, проверяващите отговориха, че не сме си променили мисленето.

Контрольорите настояват, че всеки нередовен пътник може да бъде глобен и извън рамките на превозното средство, на територията на спирката.  

Минувачи пък огледаха гневно разигралия се на спирката панаир и отбелязаха, че при по-сериозни престъпления такава сериозна група от униформени трудно се събира.