Ексклузивно в Lupa.bg: "Няма такава държава" - на няма такъв адрес

Политика
15:50 - 09 Октомври 2019
23045
Ексклузивно в Lupa.bg: "Няма такава държава" - на няма такъв адрес

Бившият шоумен Слави Трифонов е учредил партията си "Няма такава държава" на несъществуващ адрес, научи ексклузивно и първо Lupa.bg. Според документите на пряснопоявилата се формация централата й се намира в столичния район "Възраждане". Точният адрес, който до вторник вечерта бе свободно публикуван и на сайта на политическия проект, а днес вече е заличен, е на улица "Одрин" №70, ет. 7, ап. 18. Наш репортер обаче установи, че там има единствено магазин и сервиз за алтернатори и... сграда в строеж.

По информация на Lupa.bg зданието дори още не е получило Акт16 и поне до края на годината няма да бъде официално открито. Но Трифонов вече е започнал да получава писма от свои фенове и бъдещи членове на партията си именно на адреса на този апартамент, въпреки че пощенски кутии все още не са монтирани. Не е ясно защо "Няма такава държава" обявява несъществуващ офис. Към момента адресът може да се види само в учредителните документи на формацията, подадени в съда за регистрацията.

Софийският градски съд трябва да се произнесе за допустимостта на "Няма такава държава" в рамките на следващия месец. Споровете дали името на проекта на Дългия и ползваното от него лого със стилизирания национален флаг продължават, като юристи от ранга на проф. Огнян Герджиков обявиха, че това ще направи вписването на партията невъзможно.

В Закона за политическите партии не е ясно разписано изискване за седалището на управление на формациите, но остава голямата въпросителна защо Трифонов като неин лидер не я е вписал с адрес като останалите си 3 фирми - в НДК. И "Седем-осми", и "Ермитаж Есте", и "Сет 666" се помещават там.  

Иначе строител на суперлуксозната сграда е "Джи Ди Инвест Груп", а шефът й - Георги Димитров обясни пред репортер на Lupa.bg, че не е инвеститор на проекта.

Според информационната табела на строежа това е Топ Хаус, а справка в държавните и частните търговски регистри ни отвежда до името на голямата фирма Реалвест, собственост на предприемачите Айнур Мустафа Гошкелов и Хайри Муса Кулов. Айнур Гошкелов е съпруг на бившия зам.-министър на околната среда и водите Фатме Илияз, която беше част от кабинета на Симеон Сакскобургготски, а Хайри Кулов е неин брат. От вида на сградата става ясно, че седмият етаж е разположен на поне 200 кв. метра площ. Средната цена за ново строителство в района е около 1400-1500 евро на кв. метра., което означава, че Трифонов е извадил не по-малко от половин милион лева за централата на бъдещата си партия. 

Снимки: Lupa.bg