ЕКСПЕРТИЗА в Lupa.bg: Ани била по-пияна от Явор, когато ги помете млад шофьор на "Сливница"

Влюбената двойка неадекватна да прецени риска при пресичането си

Новини
15:29 - 25 Юни 2024
10124
ЕКСПЕРТИЗА в Lupa.bg: Ани била по-пияна от Явор, когато ги помете млад шофьор на "Сливница"

Драмата със смъртта на Ани и Явор, които бяха пометени от младия шофьор Адриан Антонов на столичния бул. "Сливница", е на път да приключи на първа инстанция, но медията ни разбра скандални подробности за случващото се в процеса. Lupa.bg се добра до данни от кръвната експертиза на загиналите, от която става ясно, че те са били почерпени с алкохол.

Истински натиск върху съда се оказва от организации и близки на загинали, които използват драмата да се противопоставят на леките присъди за смърт на пътя при произшествие.

Lupa.bg научи, че дори опитният адвокат Димитър Марковски, който брани подсъдимия, е бил нападнат от членове на сдруженията в защита на Ани и Явор. 

Медията ни първа разкрива фактите, че експертизата след смъртта на двамата влюбени показва, че Ани е била доста по-пияна от гаджето си Явор, но и той не е бил в състояние да спази едно от изискванията към пешеходците като участници в движението - да се огледат преди да пресекат.

Експертите са категорични, че ако загиналите млади хора са били трезви, участъкът на трагедията е напълно прав и равен, те е нямало как да не видят колата на Адриан, колкото и бързо да се е движела тя. Шофьорът е бил с включени фарове на правия участък, което би трябвало да предотврати трагедията, ако пешеходците са били в адекватно състояние. 

Експертите са категорични, че Ани е била в средна норма на пияно състояние, докато гаджето й Явор бил малко по-адекватен. Това може да се дължи и на факта, че мъжете държат повече на алкохол.

Самият Адриан признава вината си и изразява съжаление за случилото се, като впредвид резултатите от експертизите, той може да получи условна присъда с дълъг изпитателен срок.

Обвинението е за причинена смърт по непредпазливост при управление на моторно превозно средство.

17 минути след полунощ на 8 май 18-годишният по това време Адриан Антонов кара автомобила си със скорост 106 км/ч, при разрешена максимална скорост 50 км/ч.

В същото време на пешеходната пътека са младите пияни годеници Ани и Явор, които загиват в следствие на удара.

„Единственото, което искам да кажа, е че съжалявам. Изказвам искрени съболезнования”, заяви Адриан в едно от съдебните заседание, по време на които пожела да бъде пуснат от ареста.

Магистрати, запознати с делото, са категорични, че длъжностната характеристика на извършителя е перфектна и именно факта, че Ани и Явор са консумирали алкохол ще помогне изключително много на Адриан за да не влиза в затвора. В момента младото момче е на свобода с мярка "подписка", а наскоро той сключи и граждански брак.