Електрическите хора – истинските X-men

Има ги навсякъде по света, най-много са в Китай

Мистика
00:07 - 14 Септември 2019
3011
Електрическите хора – истинските X-men

Всички хора притежават електрическо поле. При преобладаващата част от човечеството силата на това поле е много малка и клони към нула. По цял свят обаче съществуват хора с много по-мощно електрическо поле и според лекарите те са истинските Екс мен – главните герои на холивудската поредица за хора с необикновени способности.

Най-много са електрическите хора в Китай, където почти не минава седмица, без да стане известен поредният човек, през който минава ток с характеристики, различни от тези на другите. Техникът Су Дио е приятен, общителен младеж. Само че има една особеност - никога не се ръкува с никого. Хората, които той докосва, получават токов удар, понякога толкова силен, че просто припадат. Затова Су никога не подава ръка за поздрав и се ограничава с учтива усмивка. Колегите и познатите не Су не се обиждат, но във фирмата, където работи, обичат да правят номера на новаците. Карат ги да се приближат до Су в съблекалнята и да го потупат по голото рамо приятелски. Самият Су често се сърди на тези забавления и постоянно повтаря, че не иска да наранява никого.

Друг китаец - Джан Дейк, без страх докосва и държи в ръка гола жица, когато тя е под напрежение. Чун Дзиао пък вкарва отверка в контакта, като се навежда, за да опира отверката главата му. Прекарва така, докато целият се зачерви и му стане много горещо, като никакви отрицателни последици няма за тялото му от тока. Ли Цинхун от разстояние регулира силата на звука на радиото или включва готварската печка.

Посещението на Полин Шоу от Манчестър в банка, супермаркет или някаква институция се възприема от околните като бедствие. След посещението й електрическите уреди, близо до които е стояла, прекъсват, а компюттрите, покрай които е минала, блокират и изключват. Ако Полин докосне някой домакински уред, той вече не става за нищо.

За няколко години семейство Шоу е изхвърлило 25 ютии, 15 електрически чайници, 18 тостера, 10 перални машини, 6 електрически сушилни, 12 радиоапарата, 11 телевизора, 3 видеорекордера. И всичко това на обща стойност над 8 000 паунда. Броят на взривяващите се крушки в дома на семейството надхвърля няколкостотин.

Полин е наречена „Кълбовидната мълния” и нито един лекар или лекарство не са в състояния да я направят „нормална”. В дните, когато е особено силно заредена с ток, Полин се опитва да намали напрежението, като се пъха под душа. Но това не винаги помага, защото между пръстите й се появяват видими електрически разряди с дължина до 8 сантиметра. В тези случаи Полин не ходи никъде, седи у дома и се опитва да не докосва нищо с ръце.

Електрическите явления обаче не са само в Китай и Великобритания. Като дете пуерториканецът Хосе Рафаел получил токов удар. Той не само не бил ранен, но не усетил нищо. Така разбрал за странната си способност. Днес Хосе Рафаел ремонтира електрически уреди, без да ги изключва от контакта, което едновременно ужасява и радва хората, които са около него.

Съпрузите Супино от Италия забелязват, че в дома им много често започват да излизат от строя контакти и електроуреди. Оказва се, че виновен за това е 16-годишният им син Бенедето, който открива способността си да възбужда електрически ток в различни вериги от разстояние. Родителите започват да го водят по лекари и екстрасенси, молейки ги да „излекуват” сина им. Самият Бенедето изобщо не се притеснява и продължава упражненията си, като постоянно изгаря превключвателите в къщата. Бенедето е доказателство за поговорката, че всяко зло за добро. Той заявява на родителите си, че ще свърже живота си с индустриалната електроника.