Елена Йончева: БСП ще спечели изборите, при това с много

Политика
13:03 - 01 Май 2019
4914
Елена Йончева: БСП ще спечели изборите, при това с много

Елена Йончева бе най-аплодирана на митинга на БСП, който тече и в момента в София. По традиция, социалистите се събират на шествие на всеки 1 май – Деня на труда. Щом Йончева излезе на трибуната, хилядите граждани избухнаха в несекващи аплодисменти. В словото си Елена изтъкна, че БСП е единствената алтернатива за сегашната власт.

„11 милиарда евро от парите на българите потъват всяка година. С тези пари може да се възроди българската икономика, да имаме промишленост, българите да не бъдат белите роби на Европа. Всеки втори между 20 и 40 години напуска страната, поради липсата на справедливост. Ние не само показваме грабежа на тази банда, наречена ГЕРБ, но и предлагаме алтернатива. Имаме своя социално-икономическа програма, която е страхотна. Ние ще съживим българското село, което днес прилича все едно сме в състояние на война.

Била съм на военни фронтове, трябва да ви кажа, че и там селата изглеждат по-добре, отколкото са днес в България.  Защо това е така въпреки помощите от Европа, милиарди евро, които идват непрекъснато вече 10 години?

Всички знаем къде са тези пари и кой ги усвоява, нали? ГЕРБ действа така и с българското образование и здравеопазване, което е разбито“, заяви Елена Йончева.

На финала на словото си, Йончева отсече, че е убедена, че левицата ще победи на тези избори. „Вярвайте – БСП ще спечели европейските избори, и то с много. Народът е настръхнал срещу овластените грабители. Левицата не просто ще победи на тези избори, а ще се заяви като новата единствена алтернатива за управление. Защото всеки авторитарен режим си отива. На този му трябваха 10 години и вече му се усеща края! Можем заедно да го направим!”, завърши словото си Йончева, а цели 3 минути развълнувани социалисти не спираха да я аплодират.