Елизабет II е в инвалидна количка

Престарялото величество не иска никой да я вижда в безпомощно състояние

Свят
14:03 - 22 Март 2022
3491
Елизабет II е в инвалидна количка

Кралица Елизабет II използва инвалидна количка и отменя ангажиментите си, защото е много горда и не иска хората да виждат в такъв вид, твърди актьорът и телевизионен водещ Кристофър Бигинс, пред "Дейли мейл".

„Това е много тъжно и се надявам, че тя ще успее да отпразнува своята годишнина (бел. ред. 70 години от възкачването на престола). Чувал съм, че причината тя да отменя ангажименти е защото е в инвалидна количка. Не иска да я виждат, защото е много горда“.

Това идва след съобщенията, че Бъкингамският дворец има подробно организиран план във „военен стил“ да заведе 95-годишната кралица на възпоменателната служба в памет на принц Филип следващата седмица.

Твърди се, че операцията включва прелитане на Нейно Величество от замъка Уиндзор до Бъкингамския дворец с хеликоптер, транспортиране с кола и използване на частен екран, който да я предпази от фотографи.

Източник споделя пред изданието, че кралицата не иска да бъде виждана в инвалидна количка на публично място, защото се опасява от разпространение на снимка, която ще я преследва, както това се случи със сестра ѝ през месеците преди смъртта ѝ.

Тя продължава да изпълнява кратки ангажименти лично, като провеждане на частни аудиенции в замъка Уиндзор, но се оттегли от годишната служба за Деня на Британската общност в Уестминстърското абатство миналия понеделник.

Кралицата е използвала бастун на редица публични ангажименти, но никога не е била виждана в инвалидна количка.

Според източници тя е решена да присъства на благодарствената служба за херцога на Единбург, който почина миналия април на 99-годишна възраст.

Кралицата иска да ходи колкото е възможно по-дълго и засега изключва използването на инвалидна количка на обществени места.