Емил Кошлуков: Тая пандемия сме я карали вече, ще се оправим

Коментар
11:01 - 02 Април 2020
3959
Емил Кошлуков: Тая пандемия сме я карали вече, ще се оправим

Понеже съм почти в групата на ранопазаруващите, да си кажа: Аз дефицит на тоалетна хартия съм виждал, така си живеехме, нищо ново. Комунизма съм го учил, точно така казваха - няма много да работим, но ще ядем доволно.

КПП-та си имаше и преди, даже повече имаше. В чужбина не се ходеше, само дипломати и важни хора пускаха на границата. Границите си бяха затворени, глоби нямаше за преминаване, само затвор и ако те улучат на място. Вечерен час имаше за ученици, проверки по заведенията имаше при Андропов и ги затваряха, а църквите си бяха строго охранявани, пак не пускаха.

Маски нямаше, но пък проверяваха за косите и дължината на полите, пак си имаше изисквания как излизаш навън. И ако си от Варна, не можеш да стоиш в София, тогава на това му викаха жителство. По улиците пак обикаляха милиционери, а кварталните и комшийните следяха да няма нездрави събирания на граждани, повече пазеха от идеологическа зараза, вярно, ама пак гледаха с лошо око на събиранията. Та така, тая пандемия сме я карали вече, ще се оправим.

Един приятел вика няма внос на компютри, много се чакало, щото заводите в Китай не работели. Ние чакахме за сметало, бе аланкоолу, дървено от Тутракан! Айде моля ти се...


* Коментарът на Емил Кошлуков - генерален директор на БНТ и политолог е публикуван на страницата му във фейсбук. Заглавието е на Lupa.bg