Емил Радев : България заслужава Шенген , пазим най-трудната граница на ЕС

С избора на Урсула фон дер Лайен бе преодоляна сериозна криза, категоричен е евродепутатът

Политика
12:16 - 19 Юли 2019
1986
Емил Радев: България заслужава Шенген, пазим най-трудната граница на ЕС

Изборът на нов председател на Европейската комисия преодоля една криза, заяви евродепутатът Емил Радев. "Г-жа Урсула фон дер Лайен успя да отговори на изискванията на почти всяка една парламентарна група и крайно се разграничи от крайнодесните и независимите в лицето на Найджъл Фараж", заяви в Радев в Страсбург.

Евродепутатът е категоричен, че изборът на Фон дер Лайен е в интерес на всички европейски граждани. Българският евродепутат коментира и темата за Брекзит и какво предстои след това. Емил Радев напомни, че г-жа Урсула фон дер Лайен е дала заявка за искането си Великобритания да не излезе от ЕС. "Виждаме заявката за по-единен ЕС", коментира евродепутатът пред novini.bg.

Радев изрази надежда, че еврокомисарят от България ще получи силен ресор и ще има авторитет в Еврокомисията. По темата Шенген Радев каза следното: "Тази темата стои вече 8 година на масата. България и Румъния са изпълнили всички критерии. Имаме пълната подкрепа на ЕК и ЕП. Всяка година при гледането на докладите за ситуацията, получаваме подкрепата за влизането на страната ни в Шенген. Освен това, България пази най-трудната граница на ЕС и се справяме добре". Политикът е категоричен, че европейските партньори, "които имат проблеми" трябва да осъзнаят, че най-накрая България и Румъния трябва да се приемат в Шенген. Иначе кризата ще се задълбочава".